"ארבעים וארבע": ליקר תפוז-קפה ביתי

נתקלתי במתכון הזה בצפייה בתוכנית בישול צרפתית. הוא נקרא כך על-שם כמות המצרכים ומשך הזמן שצריך להשרות אותם: 44 קוביות סוכר, 44 פולי קפה, ו-44 יום. ניסיתי את המתכון המקורי, ומצאתי שארבעים וארבעה ימים מניבים ליקר מעט חיוור בטעמו, ולכן אני מחכה חודשיים לפני שתיית הכוסית הראשונה.

הליקר הזה טעים מאוד לשתייה בפני עצמו, אבל הוא גם יכול להחליף כל ליקר תפוזים בקוקטיילים. הוא ייתן טעם נוסף, עדין, של קפה, נוסף על טעם התפוז. אני משתמש בו גם באפייה, לעוגת השוקולד תפוז פרג שלי.

ליקר 44

המצרכים:

44 קוביות סוכר

44 פולי קפה

תפוז

1 ליטר וודקה

ההכנה:

  1. מניחים בצנצנת נקייה גדולה את קוביות הסוכר.
  2. מנקבים חורים בתפוז בעזרת קצה הלהב של סכין חד, ומחדירים לכל נקב פול קפה. מניחים את התפוז על קוביות הסוכר.
  3. יוצקים מעל התפוז והסוכר את הוודקה. אוטמים את הצנצנת ומנערים היטב, כדי להמס את הסוכר. מניחים את הצנצנת בארון סגור וקריר, ושוכחים ממנה לחודשיים. מנערים את הצנצנת כל שלושה-ארבעה ימים.
  4. כעבור חודשיים פותחים את הצנצנת, ומסננים את תחולתה לתוך בקבוק נקי (מומלץ לרפד את המסננת בבד כותנה נקי, כדי שהליקר יהיה צלול). את התפוז עם פולי הקפה זורקים.

ליקר 44

About these ads
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

הרשמה

קבל כל פוסט חדש ישירות לתיבת הדואר הנכנס.

הצטרפו אל 32 שכבר עוקבים אחריו

%d בלוגרים אהבו את זה: